REISELIV & OPPLEVELSER
 

Saltenkonferansen

2020

 

24. november // Radisson Blu Hotel, Bodø

Påmeldingsfrist 24. oktober

Saltenkonferansen er årets store møteplass for reiselivet i Salten. Målet er å samle aktører på tvers av kommunegrenser og bransjer til faglig påfyll og nettverksbygging.

AVLYST

Det er med tungt hjerte vi nå har besluttet å avlyse årets Saltenkonferanse den 24.november. Dette i tråd med gjeldende anbefalinger fra FHI om å treffe og å samle minst mulig mennesker fremover.

 

Vi jobber med ny konferansedato  for mars  2021 og håper inderlig at vi da kan gjennomføre konferansen som planlagt.

visitbodø_jenteweekend_karolineoapetter

FOREDRAGSHOLDERE 2020

Åpning av Saltenkonferansen 2020

Daniel Bjarmann-Simonsen

Regionsdirektør for NHO Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen, åpner konferansen. Han er norsk næringslivsdirektør, tidligere statssekretær i nærings- og fiskeridepartementet, prosjektleder og politiker.

Oppsummering av året og Visit Bodøs aktiviteter 2021

Ann-Kristin Rønning Nilsen

Visit Bodø har i 2020 brukt mye ressurser på nytt markedsmateriell i kampen om å vinne de norske turistene. Vi ser tilbake på høydepunktene fra sommeren og høstens kampanjer, og deler noen av resultatene.

 

Vi informerer til slutt om planlagte aktiviteter for 2021.

Med 2024 som felles mål: Status og fremdrift Europeisk Kulturhovedstad

André Wallann Larsen

André Wallann Larsen kommer til Bodø2024 fra rollen som direktør i Nordland Musikkfestuke, hvor han de siste ti årene har bidratt til å bygge en solid institusjon i Bodøs og Nordlands kulturliv. Han har i tillegg til den kunstneriske og kulturelle kompetansen med seg bred erfaring fra styrearbeid i nasjonale aktører som Riksteatret og Norsk Luftfartsmuseum.

Med 2024 som felles mål: Program og involvering

Henrik Dagfinrud

Henrik Dagfinrud har siden 2017 bidratt i arbeidet med Bodøs EU-søknad om kulturhovedstadsstatus. Først som programansvarlig for søknaden, senere som konstituert leder for implementering og nå som programsjef i Bodø2024 IKS. Med bakgrunn som utøvende sanger og frilans kulturarbeider har han hatt en aktiv rolle i å mobilisere det utøvende kulturfeltet til en felles satsing mot 2024 og kulturhovedstadsprosjektet.

Hamsunsenterets Nobelmåltid: en litterær matopplevelse

Nordis Tennes

Nordis Seel Tennes arbeider som kommunikasjon- og publikumsansvarlig ved Hamsunsenteret i Hamarøy. Hun har vært prosjektleder for den spennende matopplevelsen Nobelmåltidet, som ble utviklet i forkant av sommersesongen 2020 da det i år er 100 år siden Knut Hamsun mottok sin Nobelpris i litteratur for Markens Grøde. Opplevelsen tar deg med tilbake i tid til måltidet som ble servert under Nobelmiddagen i 1920.

Historiske matopplevelser på Jektefartsmuseet

Bjørnar Bakklund

Bjørnar Bakklund er kjøkkensjef ved Jektefartsmuseet hvor han er ansvarlig for daglig drift av kafé og servering i tillegg til mat- og drikkerelaterte arrangementer. Han har mange års erfaring fra restaurant bransjen hvor han har jobbet som kokk, servitør, kjøkkensjef og daglig leder. Han har gjennom sin karriere i bransjen jobbet mye med kortreist mat som grunnlag i et måltid, og historiefortelling. Erfaringen bruker han nå til å utvikle mat- og drikkekonseptet ved Jektefartsmuseet.

Kulturentreprenøren i Saltstraumen

Elisabeth Lund

Elisabeth Lund er født og oppvokst i Bodø, med familietilknytning til Saltstraumen gjennom flere generasjoner. Hun er utdannet foretaksøkonom og har jobbet med økonomi, administrasjon og forretningsutvikling i flere år, før hun i 2002 flyttet tilbake til røttene i Saltstraumen og etablerte Tuvsjyen. Her har de vekket liv i stedets urhistorie og driver restaurant, overnatting og aktiviteter med historiske tema.

Havila Kystruten - velkommen om bord!

Asgeir Blindheim

Asgeir Blindheim er Excursion Manager hos Havila Kystruten. I 2021 får rederiet norskekystens mest miljøvennlige passasjerskip, og Asgeir vil presentere deres tanker rundt temaet «Travel in silence». Han vil også snakke om opplevelsen av Kystruten som en reise i norske kultur- og matopplevelser, og planene for 2021.

 
 

7 KJAPPE PÅ MAT & KULTUR - speedpresentasjon

Elisabeth Dreyer

Gildeskål Kirkested

Elisabeth er oppvokst på Hamn i Gildeskål. Hun har for det meste hatt sitt yrkesaktive liv i Lofoten, Vesterålen og Bodø med reiseliv som fagfelt, hvor hun vært innom de fleste kategoriene i bransjen på flere nivå. Elisabeth kom fra Lofoten som reiselivssjef, og er nå tilbake i Gildeskål hvor hun vil lede prosjektet Fyrtårn – Gildeskål Kirkested.

5 KJAPPE - Kolleksjon Salten: Mat & kultur

Speed-presentasjoner av fem bedrifter

Hege Ruud

Salten matfestival

Hege driver firmaet Heges Matopplevelser og brenner for lokal og ærlig mat. Hun er også en av initiativtakerne bak Salten matfestival som normalt sett saler tusenvis av mennesker i slutten av september hvert år. Her får gjestene oppleve dyktige lokalmatprodusenter og smake lokale spesialiteter fra både sjø og land. Hege skal fortelle om oppskriften bak en vellykket festival.

Craig Alibone

Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Craig Alibone er eier av Bodøs nyeste høydepunkt i serveringsbransjen. Den prisvinnende konditoren er ansvarlig for alle aspekter ved driften av den voksende virksomheten. Han er utdannet i Frankrike hos noen av verdens beste kokker, og har satt en solid base i Bodø ved å bringe ett lite stykke Paris til byen.

Kristine Engan

Kulturveien

Bodø-damen Kristine Engan er prosjektleder for stedsutviklingsprosjektet Kulturveien. Hovedmålet med prosjektet er å skape en sterk og tydelig merkevare som skal bidra til vekst. Sammen med det lokale næringsliv, frivilligheten, ildsjeler og Bodø kommune skal det jobbes aktivt og målrettet for stedsutvikling i området.

Gro Bergrabb

Nordland Musikkfestuke

Det er en spesiell tid for festivalene i Nordland. På den ene siden rammes bransjen hardt av pandemien, og samtidig ser vi framover mot Bodø 2024. Gro Bergrabb, påtroppende direktør for Nordland musikkfestuke, forteller om planer og drømmer for musikkfestuka i årene som kommer.

John Magne Birkeland

Villa Haugen

John Magne Birkeland vokste opp i Tananger like utenfor Stavanger. Han har lenge jobbet innen IT og i konsulentverdenen. I 2007 var han med på å etablere eget oljeselskap. Sommeren 2016 bestemte han og kona Unni seg for å etablere Villa Haugen Boutique Hotell - et overnattings- og serveringssted på Grøtøy i Steigen i det som da var deres feriebolig. Her er han i dag arbeidende styreleder.

Anna Kuoljok

Sámi Safari Camp

Anna Kuoljok har både svensk og lulesamisk bakgrunn, født i Stockholm og oppvokst i fjellene i Jokkmokks kommune. Hun er utdannet anestesisykepleier med mastergrad i omvårdnad fra Umeå universitet, og Mindfulnessinstruktør. På Sámi Safari Camp, innerst i Mannfjorden i Hamarøy kommune, tilbyr familien mindfulness og skogsbading på en samisk glamping. Her får gjestene en pause fra hverdagen tett på naturen, seg selv og samisk kultur.

Konfransier

Knut Folkestad

Knut Folkestad er oppvokst på Hamarøy og bor nå i Bodø. Han er til daglig programleder i Norges største radioprogram, Nitimen, som han leder fra studio i Bodø.

Knut betegner seg som over gjennomsnittlig kultur- og reiseinteressert, og som konferansier håper han å kunne bidra også med egne erfaringer og betraktninger på Saltenkonferansen.

visitbodø_jenteweekend_karolineoapetter
Visit_Bodø_logo_kvadrat_transparent.png
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now